Jakt & slakt

Senaste veckan har bjudit på bra jakt. Dagen innan nyår hade vi storjakt på kronvilt. Vi hade nyligen fyllt frysarna med två kronkalvar så det var ont om utrymme, måste äta med kraft!

Den morgonen samlades vi vid Hökmossen. Vi blev många fler än förväntat men det spelade ingen roll. Vid jakt på kronvilt gäller det att spärra av ordentligt då de är luriga och ofta smyger förbi skyttarna. Jag stod på ett bra pass intill ett högt berg där kronviltet gärna uppehåller sig, skydd och kontroll på omgivningen. Hörde över radion hur hundarna gång på gång hämtade hjortar från samma plats, fram och tillbaka, riktigt irriterande. Efter ett tag hör jag dock hur passgrannen rapporterar att sex hjortar springer rakt över fältet mot mitt pass inne i skogen. Jag vänder upp och ser de passera på 100 meter i tätningen, inget skottläge tyvärr. De kliver upp på berget i riktning mot passgrannen varav jag motar upp brorsan som är hundförare på hjortarna. Som väntat smäller det uppe på berget, en kronhind ligger. Utöver hinden fälldes även två rådjur i närheten av mitt pass – Bra jakt!

Idag har vi jagat på morgonen följt av lite grillning. Efter det styckade vi viltet vi fällde innan nyår. Snälla Nettan låter oss hänga viltet hos henne vid jaktmarken så hon ska få några fina köttbitar. Fortsatt trevlig helg på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s